Ostvarenje publike iz regiona „Svi smo mi iz istog filma“

SARAJEVO – Sarajevo Film Festival, po mnogo čemu prvi u ovom delu Evrope, i njegov dugogodišnji sponzor Atlantic Grupa, još jednom su obradovali ljubitelje sedme umetnosti i pokazali da nas umetnost povezuje i spaja.

Naime, u nedelju 12. avgusta na Sarajevo Film Festivalu je premijerno prikazan prvi amaterski vertikalni film „Svi smo mi iz istog filma“ u čijem je stvaranju učestvovala publika iz celog regiona, saopšteno je danas iz Atlantic Grupe.

Ovaj kratki film, koji je zasad jedinstveno ostvarenje u svetu kinematografije, nastao je spajanjem kadrova koje su sopstvenim mobilnim telefonima snimali svi koji su poželeli da budu deo ove posebne umetničke priče iz Hrvatske, Slovenije, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Oko stotinu kreativaca je u svega nedelju dana kampanje poslalo svoje kratke video snimke sa željom da svoje običaje, kulturu, male dnevne rituale i emocije spoje u jedan film jer – Svi smo mi iz istog filma.

Ostvarenja najkreativnijih našla su se u filmu koji je prikazan u potpuno drugačijem, vertikalnom formatu.

Otvorenost prema drugima i prema novom, univerzalna je poruka umetnosti, a otvaranje sveta filma prema amterskom filmu, koji danas može nastati jednostavno zahvaljujući mobilnoj tehnologiji, uz samo malo mašte i kreativnosti, najbolje se može videti u kadrovima i pričama koje su zaživele kao jedinstvena celina i koje odišu duhom i emocijama karakterističnim za ceo region.

Među stotinu prijavljenih, izabrani su kadrovi 27 najkreativnijih iz celog regiona čije se ime može pronaći na ođavnoj špici filma, a na ovaj način su zauvek zapisani u istoriju Sarajevo Film Festivala.

Projekat su podržali i poznati glumci Enis Bešlagić, Bojana Gregorić, Katarina Čas i Aleksandar Radojičić, a nakon zvanične premijere u Sarajevu, prvi vertikalni amaterski film može se pogledati na stranici http://svismomiizistogfilma.com/, navodi se u saopštenju.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike