U trendu

Otkrivanje reljefa sa likovima srpskih naučnika

BEOGRAD – Reljef „Knowledge is power“ (Znanje je moć) sa likovima najvećih srpskih naučnika, dar Tesla naučne fondacije (Tesla Science Foundation), neprofitne organizacije sa sedištem u Filadelfiji, biće otkriven 10. jula na dan rođenja Nikole Tesle, u Naučno-tehnološkom parku Beograd.

Postavka reljefa na dan Teslinog rođenja u Naučno-tehnološkom parku Beograd, gde se trenutno razvija više od 70 startap i tehnološko-razvojnih kompanija, odaje počast naučniku i simbolizuje podršku i ohrabrenje mladim ljudima u Srbiji da inoviraju, relizuju svoje snove i postanu neki novi Tesla.

Otkrivanju reljefa prisustvovaće predstavnici naučne zajednice, startapi i preduzetnici, kao i 60 mladih akademaca, polaznika studenstkog kampa ParkUP! koji tog dana u NTP Beograd započinju intenzivni petodnevni program obuke za uspešni razvoj startapa.
Prisutnima će se obratiti ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Mladen Šarčević, v.d. direktora Naučno-tehnološkog parka Beograd Gordana Danilović Grković, dok će se iz SAD javiti Nikola Lončar, osnivač „Tesla naučne fondacije“, i Mark Alesi, izvršni direktor „Tesla naučnog centra“ (Tesla Science Center).

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.