U trendu

Otvorena izložba akvarela Milene Pavlović Barili

BEOGRAD – Izložba slika Milene Pavlović Barili pod nazivom „Od Milenine slike do Mileninog stiha“ otvorena je sinoć u „Dunavskom umetničkom izlogu“, Holu Kompanije Dunav osiguranje u centru Beograda.

Izložba je nastala u saradnji Udruženja umetnika „Dunav Ars“, Kompanije Dunav osiguranje i Fondacije „Milenin dom – galerija Milene Pavlović Barili“.

Kustoskinja Galerije Milene Pavlović Barili i autorka izložbe Violeta Tomić kaže za Tanjug da je u „Dunavskom umetničkom izlogu“ postavljeno 27 dela naše poznate slikarke.

„Publika će imati prilike da vidi akvarele iz akademskog perioda Milene Pavlović Barili. Primećujemo na slikama veliki uticaj secesije ali i modne detalje, jer je Milena radila u SAD naslovne stranice za poznate časopise kao što su Vog ili Glamur“, kazala je Tomićeva.

Ona je napomenula da je veoma srećna i zbog postavke velike izložbe u Domu Jevrema Grujića u Beogradu sa artefaktima Milene Pavlović Barili.

„U ‘Dunavskom umetničkom izlogu’ nastavljamo da upoznajemo publiku s delima naše izuzetne umetnice“ kazala je Tomić.

Ljiljana Lazarević Davidović iz Udruženja „Dunav Ars“ izrazila je zadovoljstvo jer je Udruženje u prilici da bude domaćin ovako važne izložbe slikarke koja je ostavila specifičan pečat u istoriji umetnosti Srbije.

„Ovo je drugi put da su Milenine slike izložene u holu naše kompanije. Na ovaj način mi smo želeli da obeležimo početak jubileja kojim Udruženje ‘Dunav Ars’ obeležava 30 godina postojanja. Organizujemo izložbe afirmisanih umetnika, ali i predstavljamo rad 50 slikara amatera koji su članovi našeg udruženja“ kazala je Lazarević Davidović.

Izložba je otvorena do 2. marta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.