U trendu

Otvorena izložba „Podeljeni svetovi“ Masinise Selimanija

BEOGRAD – Izložba „Podeljeni svetovi“ umetnika Masinisa Selmanija otvorena je u Muzeju afričke umetnosti, a član gradskog veća Fadil Eminović, koji je prisustvovao otvaranju, istakao je da je rad ovog umetnika karakterističan po stalnom previranju između stvarnog i nestvarnog, komedije i tragedije.

„Za njegov rad je karakteristično da je stalno na granici između stvarnog i nestvarnog, komedije i tragedije. Njegove montaže slika i crteža, kao i kratke animacije pune su humora i ironije“, istakao je Eminović, navodi se u saopštenju Sekreterijata za informisanje Grada Beograda.

Eminović je naveo da Selmani, koji živi i radi na relaciji Alžir – Francuska, inspiraciju pronalazi u društveno-političkim problemima koje preuzima iz novinskih isečaka, koje sakuplja godinama.

Kako je objasnio, na izložbi „Podeljeni svetovi“ prikazano je 13 crteža iz šest serija, dva pojedinačna rada i dve animacije.

Izložbu je svečano otvorio ambasador Francuske u Beogradu Frederik Mondoloni, koji je tom prilikom izrazio zadovoljstvo jer otvara izložbu svetski priznatog umetnika koji je spona između Alžira i Francuske, ali i Alžira i Evrope.

Direktorka Muzeja afričke umetnosti Marija Aleksić podsetila je da je Masinisa Selmanija francuski časopis „Mond“ proglasio jednim od pet najboljih umetnika afričkog porekla.

Izložbu je organizovao Muzej afričke umetnosti s Francuskim institutom u Beogradu, a događaju su prisustvovali predstavnici diplomatskog kora i javnog života, navedeno je u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar