U trendu

Otvoreni Dani dečje kulture

BEOGRAD – U kafeu „Delfi“ u SKC-u danas su, na radost mališana, otvoreni Dani dečje kulture predstavljanjem debitantske knjige „Kišni glistac“ glumca Andrije MIlosevića.

Dani će trajatio do 21. aprila i svakoga dana su predviđeni zabavni programi, radionice, druženja sa piscima, promocije knjiga, u Dečjem kulturnom centru, kafeu knjižare „Delfi u SKC, u TC Ušće.

Knjiga „Kišni glistac“, koju je ilustrovao Nemanja Ristić, predstavlja zbirku zabavnih pesmica koje su mali gosti sa oduševljenjem prihvatili i pozdravili burnim aplauzom.

Veteran naše književnosti za decu LJubivoje Ršumović, pohvalio je mladoga kolegu da se postarao da svaka pesmica sadrži u sebi priču u kojoj je glavni junak kišni glistac, a sve priče su pisane tako da predstavljaju pohvalu prijateljstvu kao bitnom faktoru odrastanja, jer takva prijateljstva traju ceo život.

Koliko se Miloševićeva knjiga svidela publici, najbolje je pokazao red u kome su strpljivo čekali da im se autor potpiše.

Sledeći gost na otvaranju Dana dečje kulture bio je omiljeni prijatelj dece, Uroš Petrović, koji je predstavi svoje novo delo „Strahovitu knjigu“.

„Ona je istovremeno zabavna da se pukne od smeha, ali i da se slediš od jeze“, poručio im je autor.

Kao u svim Petrovićevim knjigama, ima puno pitalica i začkoljica i to je omiljena zabava njegovih vernih čitalaca.

Kako ih je upozorio autor, knjiga govori o tome zašto je važno da se isprepadamo dok smo mali, jer takva nam strahovita iskustva pomažu da izrastemo u hrabre ljude.
Mali posetioci su na kraju prvoga dana dečje kulture pozvani da ostave po jednu svoju omiljenu igračku da prespava u knjižari, a sutra će ih sa njihovim igračkom čekati i iznenađenje.

U subotu i nedelju ih već od podne očekuju radionice crtanja, dizajna i pravljenja robota.

Slede i promocije novih knjiga koje je za ovu priliku pripremila ekskluzivno „Malalaguna“.

U nedelju će ovuj mali festival dobre zabave za najmlađe zatvoriti LJubivoje Ršumović svojom popularnom knjigom „Fazoni i fore“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.