U trendu

Ovacije za glumce iz Belorusije

BEOGRAD – Zaslužni ansambl Teatar-studija filmskih glumaca Nacionalnog kino-studija Belarusfilm gostovao je u Madlenianumu sa predstavom „Niko nije obećao lak život“.

Publika u kojoj su bili i ambasador Rusije Aleksandar Čepurin, ambasador Belorusije Valerij Briljov, ambasador Ukrajine Oleksandr Aleksandrovič, narodni poslanik Dragomir J. Karić, na nogama i burnim aplauzom pozdravila je ansambl koji se više puta vraćao na scenu i poklanjao.

Domaćini članovima ansambla Aleksandru Timoškinu, Jeleni Girenok, Veri Poljakovoj, Valeriji Jefimenko, Aleksandru Brankeviču i Antonu Žukovu bili su Ambasada Belorusije i Karić fondacija.

Glumica Vera Poljakova je na dar od Karić fondacije dobila ikonu i maramu s motivima Belog anđela, najlepše srpske freske, što za nju, kako je istakla, predstavlja izuzetnu čast.

Gostovanje beloruskih umetnika je deo realizacije mape puta u odnosima između dve države koju su potpisali predsednici Aleksandar Vučić i Aleksandar Lukašenko, navodi se u saopštenju RTV BK Telekom.

Dragomir J. Karić, kao počasni konzul Belorusije i predsednik Parlamentarne grupe prijateljstva Belorusije i Srbije, ulaže veliki napor, kako se ističe u saopštenju, da dođe do svestrane saradnje između svih ministarstva, te da se privredeni i ekonomski odnosi podignu na visoki nivo koji su odveć dostigli politički odnosi.

Izvođenju predstave prisustvovali su i šef misije Kazahstana Jeržan Žarilkanov, slikar Milan Cile Marinković, te glumci Lazar Ristovski i Ivan Bekjarev.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.