U trendu

Pariski kabare Krejzi hors prvi put otvara svoje kulise

Pariski kabare Krejzi hors (Crazy Horse), poznat kao hram „elegantnog striptiza“ od 1951. godine, prvi put će otvoriti svoje kulise za vreme Evropskih dana kulturne baštine, 16. i 17. septembra, saopštila je uprava te ustanove.

U svetu poznat po polu nagim plesačima koje imaju odeću sa geometrijskim oblicima i po „drskom plesu koji ističe ženstvenost“, kabare će otvoriti svoje odaje u kojima se nalaze tajne njegovog uspeha.

Javnosti će biti otvorene lože plesačica kabarea koje su zvanično zabranjene svim muškarcima uključujući i muškom delu osoblja.

Posetioci će moći iz prve ruke da gledaju kako se plesačice pripremaju za nastup ili generalnu probu.

Kabare se nalazi u blizini Jelisejskih polja i bio je inspiracija za modne kreatore kao što su Pako Raban ili Pjer Karden, jer predstavlja žensko telo kao ideal za pozoršinu scenu.

Kabare je 1951. godine otvorio Francuz Alen Bernanden u želi da predstavi striptiz na američki način, ali kao mešavinu erotizma i sofisticirane estetike.

Plesačice se biraju prema strogom kriterijumu. One moraju odlično da plešu, budu visine izmedju 1,66 i 1,72 metara, ravnim stomakom, razvijenim kukovima i malim grudima.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.