U trendu

Pavić: Dobrotu niko ne ceni ako se od nje ne ovajdi

BEOGRAD – Scenarista Siniša Pavić izjavio je da su dobri ljudi uvek na marginama, jer dobrotu niko ne ceni, ako se od nje ne ovajdi.

“A i taj ko se ovajdi o nečiju dobrotu, nije zahvalan”, dodao je Pavić u intervjuu za današnje “Večernje novosti”, i podsetio da su u velikim ratovima, kataklizmama, uvek stradali najbolji, jer se oni najmanje štede.

Govoreći o svojoj novoj seriji “Junaci našeg doba”, koja će od iduće sedmice početi da se prikazuje, kaže da bi ti junaci naseg doba to možda bili u nekom drugom vremenu.

“Ovo im nikako nije naklonjeno. Oni imaju osobine pravih dobrih ljudi, poštenje i empatiju prema drugima“, kaže Pavić, dodajući da život određuje da li će neko biti junak i da li će u određenom trenutku postupiti kao čovek.

U seriji se, kako navodi, prepliću životi tri generacije, a niko nikoga ne razume.

Serija ima humorni ton s kojim je lakše savladati teške teme, kaže Pavić, navodieći da je to humor u kome se bolje razumeju društvene pojave.

On, međutim, napominje da se s njegovim junacima ne poigrava autor nego život.

Upitan šta bi trebalo da se uradi kako bi se vratile suštinske vrednosti, Pavić kaže da junaci ove serije to pokušavaju, ali da “junak mog doba” ne vidi drugi način osim da uspe preko poliitke.

„U svakom društvu ima mesta za dobre ljude, samo je put do cilja trnovit. Dobrota nikada nije bila karta za uspeh, a u sadašnjem drustvu koje je izgubilo dosta od standarda moralnih vrednosti, pogotovo“, objašnjava Pavić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.