U trendu

Pčelica pripremila 55 novih naslova za Sajam knjiga

BEOGRAD – Za predstojeći Međunarodni beogradski sajam knjiga, izdavačka kuća „Pčelica“ je pripremila 55 novih naslova namenjenih mladim čitaocima, ali i odraslima koji se nisu odrekli deteta u sebi,
Poštujući našu istoriju i tradiciju, povodom stogodišnjice proboja Solunskog fronta u Prvom svetskom ratu, Pčelica će predstaviti grafički roman Sat, zajednički poduhvat autorskog tima koji predvode scenarista Dragan Lazarević i crtač Vujadin Radovanović i roman „Mali vojnik Velikog rata“, koji je napisao Zoran Milekić, istoričar po struci, obrađujući život i herojstvo Momčila Gavrića, najmlađeg kaplara srpske vojske u Velikom ratu.
Od ostalih savremenih autora izdavač će predstaviti na Sajmu putopis Lidije Nikolić i Ane Novaković“ Na Rogu Afrike“, koji je sastavljen od pisama i fotografija koje je Ana slala svojoj majci tokom stručne prakse u okviru UNESCO projekta osnivanja rezervata na jezeru Tana u Etiopiji.

Zbirku grafita „Poruke na zidu“ za Pčelicu je priredio Dr Milutin Đuričković, koja je nastala kao rezultat sakupljanja i klasifikacije mudrih i duhovitih poruka mladih koje svakodnevno možemo sresti na zidovima raznih objekata kao oličenje njihovog pogleda na život i svet koji ih okružuje.

Mladi autor iz Niša Miloš Petković je u godini između dva sajma napisao četiri knjige za decu po nazivima godišnjih doba, koje zajedno čine tetralogiju „Patuljci i vile“, čija je centralna tema borba dobra i zla prikazana kroz svet fantastičnih bića.
S obzirom na to da se Međunarodni sajam knjiga u Frankfurtu održava neposredno pred sajam u Beogradu, Pčelica je pripremila za obe manifestacije dve zanimljive edicije.

„Naklon ženama“ je serijal ilustrovanih knjiga posvećen ženama koje su u različitim sferama života i rada ostavile svoj neizbrisiv trag.

Prvo kolo čine knjige: Frida Kalo, Amelija Erhart, Isidora Dankan, Roza Parks, Koko Šanel i Marija Kalas.

Drugu ediciju čine interesantne ilustrovane enciklopedije Čudesna planeta, koje se bave mističnim pojavama, neobičnim delima prirode, ali i najvećim dostignućima ljudskog uma koja unapređuju planetu, ali je često i ugrožavaju.
Pčelica je i za ovaj sajam pripremila mnogo zanimljivih izdanja za najmlađe od kojih se izdvajaju neobičnu knjigu sa lutkicama „Moje malo pozorište“, nove taktilne knjige popularne edicije Bebin dodir, popularne slikovnice o labradorima Arčiju i Dori, a tinejdžerima će posebno biti zanimljive knjige Nikolete Novak „Kad si meta puberteta“, izdanje za devojčice i za dečake, ali i objedinjene slikovnice edicije „Prijatelji iz savane“ u jednoj luksuzno opremljenoj knjizi.
Među ostalim izdanjima izdvajaju se i novi radni materijali za učenike osnovne škole, radne sveske Matematičko sazvežđe, autora Gorice Đoković i Dušice Milisavljević, i četiri pravopisne vežbanke poznate autorke Pčeličinih izdanja Maje Koraksić.
U okviru promotivnih aktivnosti na ovogodišnjem Sajmu Pčelica će održati promociju knjiga „Sat“, „Na Rogu Afrike“ i tetralogije „Patuljci i vile“, a na uvek atraktivnom štandu ovog čačanskog izdavača koji će tematski biti posvećen pozorištu biće izvedena i lutkarska predstava.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar