U trendu

Perikle najbolja predstava 52. festivala Joakim Vujić u Gračanici

Prema odluci Strucnog žirija 52. pozorišnog festivala“Joakim Vujić“ u Gračanici na Kosovu, najbolja dramska predstava u celini je „Perikle“ Vilijama Šeksira, u režiji Nikite Milivojevića i izvodjenju Šabačkog pozorišta.

Žiri u sastavu Svetozar Rapajić, reditelj, Dana Krljar ,glumica, i Marija Kalabić, scenografkinja, odlučili su da nagradu za najbolju režiju ponese Nikita Milivojević.

Nagrada za glumačka ostvarenja na ovom festivalu pripala je Milanu Vasiću,glumcu Narodnog pozorišta Priština sa sedištem u Gračanici, Žetici Dejanović, glumici Pozorišta „Bora Stanković“ iz Vranja, Vladimiru Milojeviću, glumcu Šabačkog pozorišta, i Aleksandaru Raduloviću izNarodnog pozorišta Pirot.

Nagradu za najbolju scenografiju žiri je dodelio Tatjani Radišić i Stevanu Bodroži za scenografiju predstave „Životinjska farma“ Narodnog pozorišta Pirot.

Nagrada za najbolju kostimografiju pripala je Jeleni Stokuća za kostime u predstavi „Perikle“ Šabačkog pozorišta.

Vladimiru Pejkoviću pripala je nagrada za najbolju originalnu muziku u komadu „Farenhajt 451“ Narodnog pozorišta u Nišu.

Žiri je za najboljeg mladog glumca proglasio Miloša Vojnovića koji igra u predstavi „Perikle“.

Specijalna nagrada pripala je predstavi „Hromi ideali“ Narodnog pozorišta Užice.

Za najbolju predstavu specijalnog programa žiri je proglasio komad „Gde je nestao Harms“ Narodnog pozorista Niš.

Žiri Kritike u sastavu pozorišni kritičari Slobodan Savić i Aleksandra Glovacki i novinar Djordje Jevtić za najbolju predstavu festivala proglasili su komad „Revizor“ Narodnog pozorista Priština sa sedištem u Gračanici.

Nagrade će, kako je najavljeno, biti uručene večeras na svečanom zatvaranju festivala.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike