najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Perikle otvara Šekspir festival

Drugi Šekspirov festival, posvećen savremenim pozorišnim produkcijama po delima velikana svetske književnosti Viljema Šekspira, biće otvoren u četvrtak u 19.30 na terasi Vile Stanković u Čortanovcima premijernim izvođenjem predstave “Perikle” reditelja Nikite Milivojevića.

Predstava “Perikle” u produkciji Šabačkog pozorišta i Itaka art centra iz Inđije, biće prva pozorišna postavka tog Šekspirovog dramskog teksta na srpskoj sceni.

Drugog dana festivala, u petak 26. juna, na programu je predstava “Magbet” pozorišne trupe “Katatonija” iz Irana, u režiji Hosejna Nošira, a u subotu, 27. juna biće izveden “Kralj Lir”, zabranjivana postavka Beloruskog slobodnog pozorišta.

Festival će biti zatvoren u nedelju, 28. juna nastupom Narodnog pozorišta iz Bitolja koje će prikazati predstavu “Otelo” u režiji jednog od najznačajnijih slovenačkih reditelja Dijega de Brea.

U duhu Šekspirovog doba, sve predstave biće izvedene na otvorenoj sceni na terasi Vile Stanković u Čortanovcima, ali će u slučaju kiše “Magbet”, “Kralj Lir” i “Otelo” biti prikazani u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu, dok će organizatori naknadno objaviti mesto otvaranja festivala i premijere “Periklea”.Šekspirov festival uvršten je u mrežu evropskih festivala posvećenih Viljemu Šekspiru, a osnovan je 2014. godine kada je prikazano sedam produkcija iz Velike Britanije, Gruzije, Slovenije, Srbije, Grčke, Finske i Sjedinjenih Američkih Država (SAD).

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike