U trendu

Peti Artlink festival od 23. septembra do 2. oktobra

BEOGRAD – „U ritmu klasike“ slogan je petog „ArtLink festivala mladih talenata“ koji će biti održan od 23. septembra do 2. oktobra.

Na otvaranju, u „Noći klavira“, u Kolarčevoj zadužbini će nastupiti francuski pijanisti Mišel Dalberto i Žan-Pol Gasparijan.

Njihovim koncertom biće obeležena 100 godina od smrti Kloda Debisija i vek od završetka Prvog svetskog rata i francusko-srpskog savezništva.

Gost ArtLink festivala biće i mladi pijanista Adik Nojhauz, potomak čuvene pijanističke porodice Nojhauz, koji će se predstaviti resitalom u Svečanoj sali Skupštine grada Beograda 26. septembra.

I ove godine, u saradnji s Kolarčevom zadužbinom, deo festivalskog programa biće muzička promenada, na kojoj će 30. septembra nastupiti mlada flautistkinja Mariana Buslehner iz Austrije s pijanistkinjom Alisom Bešević.

ArtLink festival će biti zatvoren 1. oktobra Gala koncertom u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine, u saradnji sa EUNIK-om, na kome će nastupiti festivalski kamerni orkestar ArtLink mladi virtuozi, sa istaknutim koncert majstorom violinistom Robertom Lakatošem i italijanskim solistom Đorđom Mandolezijem, prvim fagotistom Pariskog orkestra.

Na koncertu će biti izvedena dela Vivaldija, Baha, Sedlara i premijerno muzika austrijskog kompozitora Romana Karioloua, koji će se ovom prilikom predstaviti publici festivala, da bi dan kasnije u Italijanskom institutu u Beogradu resital održali Giorgio Mandolesi i pijanistkinja Nataša Šarčević.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.