U trendu

Petnica: Strateški sporazum sa Narodnim muzejom Srbije

BEOGRAD – Narodni muzej Srbije i Istraživačka stanica Petnica sklopili su Sporazum o saradnji, koji omogućava zajedničke aktivnosti i projekte u oblasti istraživanja kulturnih dobara, organizaciji naučnih skupova, muzeološkoj delatnosti i u drugim oblastima od obostranog interesa.

Strateški dokument su potpisali direktorka Narodnog muzeja Srbije Bojana Borić Brešković i direktor IS Petnica Vigor Majić, saopštila je IS Petnica.

„Saradnja sa vodećom nacionalnom ustanovom rezultat je višegodišnjih kontakata i uspešnih pojedinačnih aktivnosti, pa se sa pravom očekuju mnoge nove inicijative i zajednički projekti“, kaže Vigor Majić, direktor Istraživačke stanice.
Očekuje se da će među prvim posledicama ovog Sporazuma biti nastavak sistematskih arheoloških istraživanja prostora Petničke pećine kao i angažovanje Laboratorije za arheologiju IS Petnica u projektima Narodnog muzeja Srbije.
Istraživačka stanica Petnica je samostalna i nezavisna neprofitna organizacija koja od 1982. godine radi kao jedinstveni nacionalni centar namenjen naprednom dodatnom vanškolskom obrazovanju i podršci mladima uzrasta 14-19 godina, koji pokazuju izrazito visok stepen zainteresovanosti i sposobnosti u domenu prirodnih i društvenih nauka i savremenih tehnologija.

Danas je IS Petnica najveći evropski i u samom vrhu svetskih centara za profesionalni vanškolski rad sa mladim talentima u nauci i tehnologiji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.