U trendu

Počela „Konferencija kreatora“ u beogradskom Kolarcu

BEOGRAD – Beograd samo u toku ove godine ima oko 600 manifestacija na otvorenom i čini mi se da je upravo manifestacioni turizam zaslužan za turistički boljitak koji smo ostvarili u prethodnih nekoliko godina, kazao je Tanjugu Miodrag Popović, direktor turističke organizacije Beograda pre početka „Konferencije kreatora“ koja se održava danas u beogradskom Kolarcu.

Tema ovogodišnje „Konferencije kreatora“ biće „Muzika u Srbiji i inovativne evropske ideje o sinergiji, kreativnosti i biznisu“.

Među učesnicima Konferencije su osim Popovića i švedski kompozitor Alfons Karubada, muzikolog Ivana Trišić, Profesorka Teorijue medija i menadžmenta u kulturi Milena Dragićević Šešić, Antun Tomislav Šaban kompozitor iz Hrvatske…

Popović napominje da je konferencija posvećena manifestacionom turizmu.

„U velikim evropskim gradovima manifestacije na otvorenom su ustaljena praksa, a ovakvi skupovi su mesto gde se mogu čuti tuđa iskustva, nešto novo i različiti načini realizacije“ kazao je Popović.

On je kazao da je važno razmeniti iskustva sa eminentnim učesnicima konferencije.

„Imamo i mi nešto da ponudimo gostima iz sveta…Neke posebna iskustva u organizaciji muzičkih manifestacija na otvorenom“ kazao je Popović.

Ivana Trišić kaže da je ovo prva konferencija ovog tipa u Srbiji.

„Čućemo kako se odvijaju nove prakse, imati prilike da upoznamo nove ideje u spajanju biznisa, turizma i muzičkih događaja. Nadam se da ćemo neke od tih praksi usvojiti i jednog dana primeniti“ kazala je Trišić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar