U trendu

Počelo snimanje filma „Kelti“ u režiji Milice Tomović

BEOGRAD – Snimanje ostavrenja „Kelti“, prvog dugometražnog igranog filma u režiji višestruko nagrađivane rediteljke Milice Tomović, počelo je 8. marta u Beogradu, saopštili su iz Filmskog centra Srbije.

„Kelti“ predstavljaju još jedan od filmskih projekata podržanih na konkursima Filmskog centra Srbije za sufinansiranje proizvodnje domaćih dugometražnih igranih filmova.

Uloge u filmu tumače Dubravka Kovjanić, Stefan Trifunović, Nikola Rakočević, Milica Grujičić, Jelena Đokić, Slaven Došlo, Nada Šargin, Jovana Gavrilović, Olga Odanović, Jovan Belobrković.

„Kelte“ režira Milica Tomović, koja je sa Tanjom Šljivar i autorka scenarija.

Producent filma je Vladimir Vasiljević, a izvršna producentkinja Jelena Radenković, a direktor fotografije Dalibor Tonković.

Film montira Jelena Maksimović, a dizajn zvuka radi Jakov Munižaba. Scenografkinja je Marija Mitrić, kostimografkinja Maja Mirković dok je za šminku zadužena Marija Kovačević Jovanović.

Milica Tomović je režirala segment Diplomiranje u sklopu omnibusa Oktobar (2011), kao i neke od epizoda hvaljene i popularne televizijske serije Jutro će promeniti sve.

Međutim, najprepoznatljivija je kao rediteljka i na međunarodnom planu zapaženog igranog filma Tranzicija (2016), koji je prikazan na festivalima u Torontu, Lokarnu, Kotbusu i na Kipru, a koji je ovenčan glavnim nagradama u svojoj kategoriji na Martovskom festivalu i na Sarajevskom filmskom festivalu, gde je narađenem Srcem Sarajeva.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.