U trendu

Posetite Muzej savremene umetnosti, potpuno besplatno

Renovirana zgrada Muzeja savremene umetnosti sutra će biti otvorena, a to zdanje posetiće i premijerka Srbije Ana Brnabić.

Kako je najavila kancelarija za saradnju s medijima Vlade Srbije, premijerka Brnabić će obići muzej u 10.30 sati, nakon njegovog otvaranja.

Renovirana zgrada muzeja, nakon što je deset godina bila zatvorena za javnost zbog rekonstrukcije, biće otvorena pola sata ranije izložbom „Sekvence. Umetnost Jugoslavije i Srbije iz zbirki Muzeja savremene umetnosti“.

Prvih sedam dana, od otvaranja do petka, 27. oktobra u 10 časova, publici će biti omogućeno da u bilo koje vreme obiđe izložbu, a ulaz će biti besplatan.

Kolekcija muzeja formira se još od 1958. godine, od vremena osnivanja Moderne galerije, sa ciljem da se što bolje predstave najznačajniji umetnici, razdoblja, pokreti i tendencije umetnosti 20. veka na prostoru Balkana, Srbije i šire.

Danas, kolekcija muzeja broji više od 8.000 dela i predstavlja jedinstven prikaz razvoja umetničkog stvaralaštva 20. i 21. veka na pomenutim područjima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.