U trendu

Pozorište „Gavela“ gostuje u Ateljeu 212

Pozorište „Gavela“ iz Zagreba gostovaće u četvrtak, 8. decembra, u Ateljeu 212 sa predstavom „Kao na nebu“ Keja Polaka u režiji Renea Medvešeka, najavilo je pozorište.

„Kao na nebu“ je priča o stvaranju ansambla iz heterogene skupine naoko nespojivih pojedinaca, od kojih svaki „vuče na svoju stranu“, no okuplja ih strast prema istoj, zajedničkoj stvari.

Tu je i dijalog o glasu kao istinskom izrazu pojedinca i mogućem sredstvu oslobođenja, glasu kao dahu, toplini, što je upisano i u glumački proces te je nešto čime se Medvešek već godinama bavi kao redatelj, glumac i pedagog, dok dinamiku predstavi daje potraga za ljubavlju, navedeno je u saopštenju.

Svaki od likova na određen način je usamljen te traga za ljubavlju – prijateljskom, erotskom ili spiritualnom.

Polakovi karakteri su osobenjaci, ljudi u čijim se žudnjama i radostima, strahovima i sputanostima nije teško prepoznati.

Autor koristi tipične melodramske elemente, vešto progovarajući i o nekim društveno angažovanim temama, od porodičnog nasilja, preko uključivanja osoba s posebnim potrebama u društvo, do (pre)velikog upliva crkve u svetovna zbivanja.

U predstavi igraju Ozren Grabarić, Martina Čvek, Darko Milas, Slavica Knežević, Sven Šestak, Siniša Ružić, Dijana Vidušin, Hrvoje Klobučar, Ana Kvrgić, Igor Kovač, Nenad Cvetko, Antonija Stanišić Šperanda, Nikola Baće i drugi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.