U trendu

Scenario za predstavu o Hari Poteru i kao knjiga

Hari Poter, mladi čarobnjak, glavni junak bestselera i hit filmova, vraća se u američke i britanske knjižare na leto, pošto će biti objavljen scenario za predstavu koja će se igrati u Londonu, prenose strane agencije.

„Hari Poter i ukleto dete“ („Harry Potter and the Cursed Child“) prikazuje Harija Potera zaposlenog u Ministarstvu magije i oca troje dece, koji se bori sa prošlošću koja odbija da ostane tamo gde pripada, otkrio je izdavač „Scholastic Corp“.

Komad je delimično napisala Džoan Ketlin Rouling, autorka knjiga o mladom čarobnjaku, a premijera dvodelne predstave zakazana je za 30. jul u Londonu.

„Scholastic Corp“ je najavio da će knjiga biti objavljena 31. jula u SAD i Kanadi, dok će „Little Brown“ istog dana izdati taj naslov u Velikoj Britaniji.

Prvo izdanje scenarija moglo bi da se razlikuje od onoga što će publika videti na sceni, pošto je reč o specijalnom izdanju sa proba, dok će drugo izdanje biti u skladu sa konačnom verzijom teksta predstave, objasnio je „Scholastic“.

Serijal od sedam knjiga „Hari Poter“ završen je objavljivanjem dela „Hari Poter i relikvije smrti“ 2007. u kome je Poter konačno porazio svog neprijatelja, zlog čarobnjaka Lorda Voldemora.

Snimljeno je osam filmova, pošto je poslednja knjiga ekranizovana u vidu dva nastavka.

Knjige su prevedene na 79 jezika i prodate u više od 450 miliona primeraka širom sveta, dok su filmovi zaradili više od sedam milijardi dolara.

Svet čarobnjaštva Džoan Ketlin Rouling poslužio je kao inspiracija za tematski park u Orlandu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.