U trendu

Predstavljanje korejske kuhinje u Beogradu

BEOGRAD – Kako se plodovi mora kombinuju sa svežim povrćem u pripremanju kokošije supe saznali su posetici predstavljanja korejske kuhinje u beogradskom restoranu „Il Primo“ u organizaciji Ambasade Republike Koreje u Beogradu.

Ova zamimljiva i egzotična škola kuvanja samo je jedna u nizu manifestacija kojima se obeležava 30 godina od uspostavljanja diplomastkih odnosa Srbije i Južne Koreje.

Ambasador Republike Koreje Hjung Čan Če kazao je Tanjugu da je korejska kuhinja bazirana na zdravim namernicama.

„Imamo zadovoljstvo da našim prijateljima iz Srbije predstavimo korejsku gastronomiju. Moje omiljeno jelo je upravo Korejska pileća supa koju čhemo predstaviti danas. Ona se jede topla jer u vrućim letnjim mesecima daje potrebnu mešavinu minerala i tečnosti čovečijem organizmu. Naravno, ukusna je i prepoznatljiva svuda u svetu“ kazao je Hjiong Čan.

On je dodao da je današnjem događaju prethodio niz manifestacija iz oblasti kulture koji su se odigrali u Beogradu u organizaciji Ambasade Republike Koreje .

„Izdvojio bih performans „Miris masatila“ Nacionalnog plesnog amsambla Republike Koreje koji je na specijalan način dočarao našu kulturnu baštinu“ kazao je Hjung Čan Če.

Kuvar Gvanho Če je poznat u svetskim okvirima i danas je pred ljubopitljivim ženskim pogledima predstavnica diplomatskog kora u Beogradu kombinovao račiće sa mladim crnim lukom i specijalnim belim korenom koji dolazi iz Republike Koreje.

„Jedna od glavnih tajni odlične kokošije supe je da pile kuvate celo na tihoj vatri zajedno sa povrćem i začinima za koje se odlučite“ kazao je Gvanho Če.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.