U trendu

Premijera filma „Južni vetar“ otvara Filsmke susrete u Nišu

BEOGRAD – Dodelom nagrade „Pavle Vuisić“ i premijernom projekcijom filma „Južni vetar“ Miloša Avramovića 25. avgusta na Niškoj tvrđavi biće otvoreni „Filmski susreti“, festival glumačkih ostavrenja, saopštili su danas iz Filmskog centra Srbije.

Publiku u Nišu očekuje i premijera ostvarenja „Granice, kiše“ Vlastimira Sudara i Nikole Mijovića, film nastao kao koprodukcija Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije, Švedske i Velike Britanije.

U konkurenciji za nagrade na festivalu, osim pomenutih filmova su i “ Izgrednici“ Dejana Zečevića, „Prokleti pas“ Dragana Pešikana, „Meso“ Saše Hajdukovića, „Agape“ Branka Sćmidta, „Patuljci sa naslovnih strana“ Milorada Milinkovića, „Ederlezi Rising“ Lazara Bodrože, „Zlogonje“ Raška Miljkovića, „O bubicama i herojima“ Petra Pašića, „Žaba“ Elmira Jukića i „Comic Sans“ Nevija Marasovića.

Za poslednji dan festivala, 31. avgust, osim svečanog zatvaranja i dodele festivalskih odličja, planirana je i projekcija prve dve epizode serije „Koreni“, nastale po istoimenoj prozi Dobrice Ćosića, a u režiji Ivana Živkovića.

Biće prikazana i dva dokumerntarna ostvarenja “ Život je mjuzikl“, o niškom glumcu Desimiru Stanojeviću, i „Neprilagođeni filmski grof“, o reditelju Milu Đukanoviću.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar