U trendu

Premijera „Olivera Tvista“ u režiji Milana Karadžića

BEOGRAD 17. oktobra (Tanjug) – Premijera predstave „Oliver Tvist“ prema delu Čarlsa Dikennsa, a u režiji Milana Karadžića i izvođenju ansambla Pozorišta Boško Buha biće 21. oktobra na sceni Ustanove kulture „Vuk Karadžić“.

Tada će glumci u 12 sati igrati za decu, a dan kasnije na istom mestu od 20 sati sledi premijera za odrasle.

Pre Milana Karadžića u beogradskim pozorištima „Olivera Tvista“ postavljali su Bojan Stupica i Nebojša Bradić.

Karadžić ove godine slavi tri decenije rada u pozorištu i „Oliver Tvist“ je njegova 40 režija u karijeri.

„Veliki naslov, velika literatura, velika odgovornost z sve nas…Dikensovo delo je zapravo teška i mučna priča sa srećnim krajem. Nije lako približiti tu priču mlađim adolescentima i zato smo u okvir predstave ugradili dozu humora i elemente mjuzikla. Pored našeg sjajnog ansambla u predstavi će se naći 24 dece iz Škole glume Nenada Nenadovića. Bio je poseban izazov raditi sa tom deceom u procesu nastajanja predstave“, kazao je Karadžić.

U naslovnoj ulozi se našao trnaestogodišnji Pavle Orlić koji će u alternaciji igrati sa Danilom Arnautovićem, još jednim polaznikom Škole glume Nenada Nenadovića.

„Sve ovo je ostvarenje mog sna. Želeo sam baš da odigram Olivera Tvista jer mi je to omiljena priča. Bilo mi je važno da sarađujem sa Karadžićem i da učim kako se postaje glumac“, kazao je Orlić.

Pored klinaca na sceni će se naći iskusni glumci Pozorišta „Boško Buha“ Miloš Vlalukin, Marko Gvero, Katarina Gojković, Nenad Nenadović i student FDU Amr Đorović.

Scenografiju je osmislio Boris Maksimović, muziku komponovala Irena Popović, koreograf je Nebojša Gromilić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.