U trendu

Premijera predstave Ti i ja, naučnika dva u pozorištu Pinokio

Predstave za decu „Ti i Ja – naučnika dva“ hrvatskog glumca Mira Čabraje večeras će premijerno biti izvedena na sceni novobeogradskog pozorišta „Pinokio“.

Projekat je idejni nastavak predstave „Ti i Ja – znanstvenika dva“ koja je u Hrvatskoj igrana više od 50 puta. Adaptirana je za potrebe srpskog tržišta, a glavne uloge u srpskoj verziju tumače Dragana Mićalović i Aleksandar Ristoski.

„Ti i Ja – naučnika dva“ je priča o dva junaka, dečaku Ja i devojčici Ti, koji kreću u potragu za blagom. Kao i u svakoj bajci, Ja i Ti nailaze na brojne prepreke na putu, koje mogu rešiti jedino znanjem i usvajanjem pozitivnih životnih vrednosti.

Miro Čabraja svoj rediteljski koncept temelji na najnovijim naučnim istraživanjima na području psihologije i pedagogije. Radi se o edukativno-naučnoj i zabavnoj predstavi za decu koja nudi originalnu metodu učenja i istraživanja kroz igru u pozorišnom svetu.

U pitanju je nezavisna produkcija, koja je zasnovana na entuzijazmu grupe mladih ljudi koji su rešili da svoja znanja iz različitih oblasti ujedine. Njihov cilj je da unaprede regionalnu saradnju umetnika i promovišu nauku medju najmladjima.

Predstava je namenjena mališanima od tri do 12 godina, koji vole igru i učenje kroz igru, posebno onima koji su nestrpljivi da otkriju svet oko sebe.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.