U trendu

Premijera predstave Voz u Zvezdara teatru

Predstava „Voz“, uradjena prema delu „Sunset limited“ američkog autora Kormaka Makartija, biće premijerno izvedena sutra u beogradskom Zvezdara teatru.

Kako je saopšteno iz tog pozorišta, jedine dve uloge u ovoj predstavi tumače Sergej Trifunović i Voja Brajović, koji je postavio i režirao predstavu.

„Voz“ je priča u kojoj dvojica junaka, nakon sudbonosnog susreta, vode raspravu o smislu i besmislu, mogućnostima i htenjima, razočaranjima zbog onoga što se dešava u svetu, ali i o nadi.

„Jedino što želim ovom predstavom je da izazovem kritički odnos i svest o tome kuda ovaj svet ide“, rekao je Voja Brajović. On smatra da pre svega „čovekoljublje, ima veliku moć da spreči propast civilizacije“.

Sergej Trifunović ocenio je da „Voz“ nije samo pozorišna predstava, već „nešto sa čime ćemo se svi mi sudarati do kraja života, tog voza bez konduktera, kome se početna, krajnja i usputne stanice, ne mogu znati“.

Pisac Kormak Makarti (1933.),  po čijem delu je nastala ova predstava, autor je desetak romana i dobitnik je, pored ostalih, i Pulicerove nagrade.

Film snimljen prema Makartijevom delu „Nema zemlje za starce“ osvojio je četiri Oskara, a ekranizovan je i njegov roman „Put“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.