Premijerno prikazan crtani film „Sadko – Avantura pod morem“

BEOGRAD – Ovog vikenda u bioskopu Cineplexx 4D Delta City premijerno je prikazan fantastični pustolovni animirani film „Sadko – Avantura pod morem“, saopštili su producenti.

Svečanoj projekciji pored gostiju iz javnog života prestonice prisustvovala je sjajna ekipa mladih glumaca koja je učestvovala u sinhronizaciji i na velikom platnu oživela ove bajkovite likove.

Nikola Šurbanović, je Sadko, i o svom radu na ovom crtanom filmu kaže da je bio mnogo srećan kada je postao deo ekipe koja realizuje film, jer je veliki ljubitelj ruske kulture.

„Danas sam još srećniji, jer stojimo iza fantastične verzije ove velike priče koju je svojom režijom ispričala Dušica Novaković. Vodila nas je kroz ovaj crtani tako vešto i nadahnuto da smo od dobrog crtaća na ruskom jeziku, napravili sjajan crtani na srpskom jeziku. Bilo je veliko i zadovoljstvo i dragoceno iskustvo raditi sa njom na ovom crtanom filmu, i samo se nadam da će oduševljenje svih nas iz ekipe deliti i najmlađi gledaoci za koje smo ga radili“, kazao je Šurbanović.
Pored Šurbanovića glasove su dali, Anja Mit, princeza sirena Nika, dok se u ulozi veštice Barakude našla Dušica Novaković.

Dragan Vujić Vujke je Sadkov saputnik papagaj Spiridon, a u ostalim ulogama ljubitelji crtaća će slušati: Dušana Kaličanina, Žarka Stepanova, Srnu Đenadić, Ljubišu Dinčića, Marka Markovića, Jovana Jelisavčića, Nikolu Nemeševića i Zdravka Savića.
Dušica Novaković kojoj sve češće poveravaju režije sinhronizacija crtanih filmova kaže da je uživala u ovom vrlo izazovnom projektu

„Likovi su slojeviti i zahvaljujući sjajnim glumcima sa kojima sam sarađivala, uspeli smo da ostanemo verni ruskom duhu ove bajke, ali i da je maksimalno primaknemo našem duhu. Bilo je steta ne uraditi to ako pričamo o dva slovenska naroda, srodnog temperamenta. Poseban izazov bilo je snimiti i prepevati svih 6 pesama, što smo i uradili. Srećna sam i zadovoljna što songovi odlično zvuče, a i kako ne bi kada imamo toliko glumaca koji imaju vrsan pevački dar“, rekla je Novaković.
Sadko je momak iz drevnog grada Novgoroda, koji ne želi da radi u polju kao njegovi roditelji, već želi samo da svira i peva po ceo dan.

Sadko nije ni svestan koje moći nosi njegov muzički talenat.

Sam car će poželeti da ga čuje, ali Sadko mašta o drugim avanturama i umesto princeze Nastje bira da krene u potragu za srećom.

Put će ga odvesti u čaroban svet na dnu okeana u kojem vlada podvodna veštica Barakuda, držeći Kralja mora uspavanog.

Proročanstvo kaže da će vitez iz „gornjeg“ sveta probuditi kralja, ostaje da vidimo da li je Sadko vitez kojeg su čekali.

Lepa sirena Nika pokušaće da pomogne Sadku da porazi vešticu i spase začaranog kralja.
Crtani film Sadko počeće da se prikazuje u bioskopima širom naše zemlje i regiona počev od 25. aprila.

(Tanjug)

Napišite komentar