U trendu

Preminula Neda Arnerić (video)

Poznata glumica Neda Arnerić preminula je u 67. godini života. Nedu je za trpezarijskim stolom pronašao njen brat. Nema tragova nasilja.

Na licu mesta se nalaze pripadnici policije i Hitne pomoći.

Neda Arnerić rodila se 15. jula 1953. godine u Knjaževcu i imala je bogatu glumačku karijeru.

Neda Arnerić rodila se 15. jula 1953. godine u Knjaževcu i imala je bogatu glumačku karijeru. Poznata srpsku glumicu, koju je brat u februaru pronašao bez svesti, pa je izvesno vreme bila zbrinuta na VMA, a nedavno je za medije govorila o planovima da se preseli u Indiju i iskusi asketski način života.

Glumačku karijeru započela je sa samo 13 godina, debitujući u filmu “San” Puriše Đorđevića 1966. godine. Još kao učenica Devete gimnazije, tri godine kasnije upisala se na Akademiju za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu, ali nije diplomirala glumu, nego istoriju umetnosti. To joj, međutim, nije smetalo da u karijeri dužoj od pola veka ostavi iza sebe brojne uspešne i zapažene uloge.

Filmskim radnicima dopala se njena lepota, te je tako munjevitom brzinom dobijala brojne uloge. Do svoje 20. godine snimila je više od 20 filmova, a cela Jugoslavija pratila je njeno „odrastanje pred kamerama“ i sve ono što je radila.

U vreme neverovatne popularnosti partizanskih filmova, Neda igra glavnu ulogu u ostvarenju “Višnja na Tašmajdanu”, savremenoj melodrami o tinejdžerki iz velikog grada, što je publika dočekala kao pravo osveženje. Kažu da joj je ta uloga bila presudna. Zahvaljući tom filmu, Višnja preko noći postaje najpopularnije lice sa domaćih ekrana.

„Višnja na Tašmajdanu“, „Ko to tamo peva“, „Varljivo leto ’68“ Ove uloge su Nedu Arnerić vinule među najveće zvezde naše kinematografije

Njen šarm tih godina naveo televiziju da snimi šou „Mala Neda“, a privukao je i strane producente. Tako je Arnerićeva igrala veće uloge u stranim filmovima „Hamsin“ (1970), „Malo, Mnogo, Strastveno“ (1971), „Pakost“ (1971) i „Šaft u Africi“ (1973).

Nedi je lepota na početku karijere bila otežavajuća okolnost jer je dobijala uloge u kojima je više bila „ukras“. Međutim, usledilo je nekoliko ozbiljnih filmova posle kojih joj nije smetalo da je smatraju privlačnom ženom. Nekoliko puta se obnažila pred kamerama za potrebe filma, što je bila prekretnica u srpskoj kinematografiji, prenosi Blic.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)