najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Preminuo glumac Bad Spenser

0

Italijanski glumac Bad Spenser, poznat po ulogama u “špageti vestern” filmovima, preminuo je u Rimu u 86. godini, javljaju svetski mediji.

Rođen je kao Karlo Pedersoli 31. oktobra 1929. godine u Napulju i prvi je Italijan koji je 100 metara slobodnim stilom preplivao za manje od minut.

Takođe, bio je deo italijanske plivačke reprezentacije na Olimpijadi u Finskoj 1952. godine, kao i Melburnu četiri godine kasnije. Oba puta je u takmičenju slobodnim stilom stigao do polufinala, a bio je i dobar igrač vaterpola.

Od 1947. do 1949. godine radio je u italijanskom konzulatu u Recifeu u Brazilu gde ja naučio da tečno priča portugalski jezik. Završio je za advokata, a prvi film u kojem se pojavio bio je Quo Vadis (1951) koji je snimljen u Italiji.

Tokom pedesetih i šezdesetih snimao je uglavnom filmove za italijansko tržište, a 1967. menja ime u Bad Spenser u čast glumca Spensera Trejsija i njegovog omiljenog Badvajzer piva.

Najpoznatiji je po ulogama u “špageti vesternima” i kao deo dua sa Terensom Hilom. Njih dvojica su glumili u hitovima poput Ace High (1968) i They Call Me Trinity (1970), a zajedno su snimili ukupno 18 filmova, prenose mediji.

Na kraju karijere Spenser se posvetio pisanju scenarija, posao je pilot, a ima i registrovanih nekoliko izuma.

Oženio je Mariju Amato 1960. godine sa kojom je imao troje dece – Đuzepea, Kristinu i Diamanta.

U politiku je ušao 2005. godine i bio je deo Berluskonijeve “Napred Italija” partije.

“U životu sam bio sve. Samo tri stvari nisam bio – baletan, džokej i političar. Uzimajući u obzir da prva dva posla ne dolaze u obzir bacio sam se u politiku”, izjavio je tada Spenser.

Napiši odgovor

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.