U trendu

Prođe tužnih godinu dana: Evo ko neće doći na pomen Bati Živojinoviću

U ponedeljak 22. maja navršiće se tačno godinu dana od smrti najvećeg glumca kojeg je Srbija ikada imala – Velimira Bate Živojinovića.

Batina supruga Lula otkrila je kako od njegove sahrane svakodnevno odlazi na groblje i stoji pored spomenika pričajući sa preminulim mužem.

„Ništa više neće biti kao pre. Svakodnevno odlazim na njegov grob i pričamo. Čini mi se da i dalje delimo svakodnevnicu. Znam da me sluša i da u odlukama koje moram da donosim i on učestvuje. Slike koje se svakodnevno pojavljuju, njegov lik koji mi stalno izvire, daju mi osećaj njegovog snažnog prisustva. Za mene je on još tu i biće zauvek. Smrt ništa ne može da promeni u našoj ljubavi i zajednici“, rekla je Lula za Stori.

Kako je njihov sin Miljko već deceniju van Srbije, Lula Živojinović ističe da bi taj deo njihovog života, ipak sačuvala za sebe.

„To je jedan deo intime. Deset godina života niko ne može da nam vrati, naročito Bati, kada mu je sin bio najpotrebniji. Surova je to kazna koju smo već svi porodično platili, ali izgleda da nekima to nije dovoljno. Videli ste i sami šta se desilo sa krivičnim procesom u kome su celu našu porodicu provukli kroz najveće blato. To je naša tužna, žalosna realnost, tamna strana srpske velike duše. Ljudi koji su to napravili, najbolje znaju kako se sa tim nose“, ispričala je Lula.

Njihov sin Miljko neće biti u Srbiji tokom Batinog pomena.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.