Prvi Festival AŠITEJ Srbija od 9. do 11. maja

BEOGRAD – AŠITEJ Srbije, udruženje za razvoj pozorišta za decu i mlade, organizuje prvi Festival AŠITEJ-a Srbije pod nazivom „Pokrenimo priču“ koji će biti održan od 9. do 11. maja u beogradskim pozorištima.

U pitanju je pozorišni festival za decu i mlade, nacionalnog i takmičarskog karaktera, koji će okupiti na jednom mestu profesionalne stvaraoce u pozorištu za decu i mlade iz Srbije, a koji su članovi udruženja.
Kao domaćin festivala, Pozorište lutaka „Pinokio“ na svojoj sceni ugostiće pet od ukupno devet predstava, dok će se preostale predstave izvoditi na matičnim scenama u Beogradu – tri predstave na sceni UK „Vuk Karadžić“ i Bitef teatra i jedna na matičnoj sceni u Novom Sadu.

Biće dodeljene dve nagrade – za najbolju predstavu po odluci stručnog žirija u sastavu: Milena Depolo, Jelena Bogavac, Jelena Popadić Sumić, Marijana Cvetković, Anita Stojanović, David Alić, Dragiša Kosara, Emil Kurcinak i Petar Lukić i nagrada za najbolju predstavu po odluci žirija pedagoga u sastavu: Sanja Terić, Jelena Stojiljković i Vesna Šojić.

AŠITEJ Srbije okuplja više od 50 članova među kojima su institucionalna pozorišta za decu i mlade, pozorišta nezavisne scene, festivali i programi festivala posvećeni mladoj publici, ustanove kulture koje u svom programu neguju profesionalni pozorišni izraz za decu i mladu publiku i pojedinci, umetnici i umetnički saradnici svih profila.

(Tanjug)

Napišite komentar