U trendu

Prvi Festival AĆ ITEJ Srbija od 9. do 11. maja

BEOGRAD – AĆ ITEJ Srbije, udruĆŸenje za razvoj pozoriĆĄta za decu i mlade, organizuje prvi Festival AĆ ITEJ-a Srbije pod nazivom „Pokrenimo priču“ koji će biti odrĆŸan od 9. do 11. maja u beogradskim pozoriĆĄtima.

U pitanju je pozoriĆĄni festival za decu i mlade, nacionalnog i takmičarskog karaktera, koji će okupiti na jednom mestu profesionalne stvaraoce u pozoriĆĄtu za decu i mlade iz Srbije, a koji su članovi udruĆŸenja.
Kao domaćin festivala, PozoriĆĄte lutaka „Pinokio“ na svojoj sceni ugostiće pet od ukupno devet predstava, dok će se preostale predstave izvoditi na matičnim scenama u Beogradu – tri predstave na sceni UK „Vuk KaradĆŸić“ i Bitef teatra i jedna na matičnoj sceni u Novom Sadu.

Biće dodeljene dve nagrade – za najbolju predstavu po odluci stručnog ĆŸirija u sastavu: Milena Depolo, Jelena Bogavac, Jelena Popadić Sumić, Marijana Cvetković, Anita Stojanović, David Alić, DragiĆĄa Kosara, Emil Kurcinak i Petar Lukić i nagrada za najbolju predstavu po odluci ĆŸirija pedagoga u sastavu: Sanja Terić, Jelena Stojiljković i Vesna Ć ojić.

AƠITEJ Srbije okuplja viơe od 50 članova među kojima su institucionalna pozoriơta za decu i mlade, pozoriơta nezavisne scene, festivali i programi festivala posvećeni mladoj publici, ustanove kulture koje u svom programu neguju profesionalni pozoriơni izraz za decu i mladu publiku i pojedinci, umetnici i umetnički saradnici svih profila.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.