U trendu

Reditelj Lav Dijaz stigao u Drvengrad

Reditelj Lav Dijaz, pobednik prošlogodišnjeg Venecijanskog filmskog festivala, upravo je stigao na Mećavnik kao specijalni gost 10. Međunarodnog filmskog i muzičkog festivala „Kustendorf“, koji počinje sutra.

Nagrađivanog reditelja dočekao je osnivač festivala Emir Kusturica uz tradicionalne srpske običaje, pogaču, so i medovaču.

Kusturica je poželeo dobrodošlicu Lavu Dijazu izjavivši da je jako srećan što je upravo on došao na otvaranje festivala koji brani vrednosti čiji je on jedan od predvodnika.

Kusturica je istakao da „Dijaz brani svoju naciju, istoriju i vrednosti svoje kulture“, a filipinski režiser je odgovorio da je jako dirnut tim rečima i da se nada da će opravdati sve izrečeno.

Međunarodni filmski i muzički festival „Kustendorf“ svečano će biti otvoren sutra i trajaće do 19. januara.

Pored Dijaza, gosti „Kustendorfa“ biće i glumica Viržin Efira, koja će predstaviti film „U krevetu sa Viktorijom“, finski reditelj Anti Jokinen, kao i reditelji Đie Liu i Džang Jang.

Trećeg dana festivala domaću premijeru imaće Kusturičin film „Na mliječnom putu“.

U takmičarskom programu biće prikazana 22 filma domaćih i inostranih autora, a „Retrospektiva velikana“ biće posvećena srpskom scenaristi Gordanu Mihiću.

Jubilarno izdanje festivala, čiji je osnivač i umetnički direktor Emir Kusturica, kao i prethodnih godina biće posvećeno mladim filmskim stvaraocima i svetski proslavljenim autorima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar