U trendu

Rejfu Fajnsu uručen „Beogradski pobednik“

BEOGRAD – Britanskom glumcu Rejfu Fajnsu večeras je u Sava Centru, u okviru 47. Festa, uručen „Beogradski pobednik“ za dosadašnje stvaralaštvo.

Pre projekcije filma „Bela vrana“, koji je Fajns delom snimao u Beogradu, slavnom glumcu i reditelju priznanje je uručio gradski sekretar za kulturu Ivan Karl.

„Ovaj Pobednik nije potvrda samo pečata koji je Rejf Fajns dao svetskoj kinematografiji, već i zahvalnost za promovisanje Beograda i Srbije kao lokacije i partnera za snimanje filmova. Hvala Vam na prijateljstvu”, rekao je Karl.

Fajns je, zahvalivši na nagradi, rekao da mu je teško da opiše kako se oseća primajući “Beogradskog pobednika”.
“Bio sam srećan što sam mogao da snimim dva filma u vašoj zemlji i u ovom gradu. To su priče vrlo bliske mom srcu, ali ne bih uspeo u tome bez pomoći vašeg grada, vlade i filmske zajednice”, rekao je Fajns.
“Srbija i Beograd i filmska zajednica, njihov talenat i podrška, omogućili su da ovaj film i ja budemo večeras ovde. Uživajte u filmu i hvala vam”, dodao je on.

Fajns je uvek rado viđen gost Beograda i dugogodišnji prijatelj Festa.

Pre „Bele vrane“ u Beogradu je snimao film „Koriolan“, svoj rediteljski debi, a režirao je još i film „Nevidljiva žena“.

Oba filma su prikazana na Festu, kao i „Čitač“ Stivena Dardlija, u kome igra glavnu ulogu, pa je te 2009. Fajns i otvorio Fest, da bi 2017. dobio i srpski pasoš.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.