U trendu

Rijana odbila nastup na Superboulu u znak podrške Kaperniku

VAŠINGTON – Američka pevačica Rijana odbila je da nastupa na Superboulu 2019. godine, solidarišući se tako sa bivšim igračem Nacionalne fudbalske lige Amerike (NFL) Kolinom Kapernikom.

Kapernik, bivši kvoterbek San Francisko Fortinajnersa, prvi je igrač američke lige NFL koji je u znak protesta protiv policijske brutalnosti odbio da stoji za vreme intoniranja himne 2016. godine, od kada je bez angažmana u ovoj ligi.

„NFL i Si-Bi-Es zaista su želeli da Rijana bude izvođač u Atlanti sledeće godine. Oni su joj izneli tu ponudu, ali je ona odbila zbog kontraverzi o klečanju. Ona ne podržava stav NFL-a“, rekao je neimenovani izvor za „Ju-es vikli“, a prenosi Rojters.

Prema navodima drugog neimenovanog izvora, pevačica je odbila ponudu iz principa, uprkos tome što bi taj nastup doprineo uspehu novog albuma na kojem navodno trenutno radi.

„Ta ponuda i predstavljanje javnosti bila bi odlična za Rijanu s obzirom na to da radi na albumu i turneji, ali ostala je pri onome što ona vidi kao ispravno“, rekao je izvor blizak pevačici.

Časopis „Roling stoun“ je jutros potvrdio ovu priču.

Klečanje tokom intoniranja američke himne, koje je pokrenuo Kapernik, podelilo je Ameriku na pristalice ovakvog načina protesta protiv rasizma i žestoke protivnike među kojima je već mesecima američki predsednik Donald Tramp.

Nakon što je Tramp pozvao vlasnike klubova da sportiste koji to čine otpuste, 24. septembra prošle godine više od 200 igrača američkog fudbala je klečalo ili sedelo tokom izvođenja himne.

Superboul 2019. održaće se 3. februara u Atlanti.

Agencija navodi da je bilo razmatrano i da pevačica Pink bude izvođač, ali da njoj nije stigao poziv, a da je pevač Adam Levin iz grupe Maroon 5 dobio poziv i prihvatio ga iako nije bilo zvaničnog saopštenja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar