najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

'Rodoljupci' najbolja predstava u Jagodini

Predstava “Rodoljupci” Narodnog pozorišta iz Beograda proglašena je najboljom na 45. festivalu “Dani komedije” u Jagodini, dok je publika za najsmešniju izabrala predstavu “Klaustrofobična komedija” Zvezdara teatra.

“Rodoljupcima”, u režiji i scenografiji Andraša Urbana, pripala je nagrada “Mija Aleksić”, a “Klaustrofobičnoj komediji” Dušana Kovačevića, u režiji Darka Bajića, nagrada “Miodrag Petrović Čkalja” i statueta “Jovanča Micić”. Publika je tu predstavu, od ukupno sedam, ocenila prosečnom ocenom 4,83 što je jedna od najviših ocena u istoriji festivala.

Žiri je dodelio tri ravnopravne nagrade i statuete “Ćuran” za najbolja glumačka ostvarenja, Nebojši Glogovcu za ulogu Adama u predstavi “Razbijeni krčag” Hajnriha fon Klajsta, u izvodjenju Jugoslovenskog dramskog pozorišta i režiji Igora Vuka Torbice, zatim Ljubomiru Bandoviću za ulogu Save odžačara u predstavi “Klaustrofobična komedija” i Vladici Milosavljević za ulogu gospodje Marte Rul u predstavi “Razbijeni krčag”.

Kako je kasno sinoć saopšteno, nagradu za najbolje rediteljsko ostvarenje i statuetu “Ćuran” žiri je dodelio Igoru Vuku Torbici za “Razbijeni krčag”.

Nagrada za najbolju mladu glumicu dobila je Nevena Ristić za ulogu Nine Herbert, a za najboljeg mladog glumca Marko Janketić za ulogu Vuleta milicionera, oboje u predstavi “Klaustrofobična komedija”.

Nagrada “Nikola Milić” za najbolju epizodnu ulogu dodeljena je Jovanu Toročkom za ulogu Žorža u predstavi “Prso” Remija de Voa u izvodjenju Narodnog pozorišta “Toša Jovanović” iz Zrenjanina, u režiji Olivere Djordjević.

Nagrada za kostimografiju propala je Jelisaveti Tatić Čuturilo za predstavu “Razbijeni krčag”, a nagrada za scenografiju Branku Hojniku za istu predstavu.

Specijalnu nagradu za kolektivnu glumačku igru dobio je ansambl Narodnog pozorišta u Beogradu za predstavu “Rodoljupci”.

Selektor ovogodišnjeg festivala komedije je rediteljka Ivana Vujić, a u žiriju su bili teatrolog Raško Jovanović, glumica Branka Pujić i književnik iz Jagodine Živorad Djordjević.

Nagrade će biti uručene večeras, na Svetski dan pozorišta 27. marta, kada se festival zvanično završava.

Na zatvaranju festivala glumcu Ivanu Bekjarevu biće uručena nagrada za životno delo i statueta “Zlatni ćuran”.

Poslednje festivalske večeri, u čast pobednika nastupiće glumci Dadova sa predstavom “Rucante” u režiji Slavenka Saletovića.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike