U trendu

„Rok opera“ otvara u avgustu 17. Belgrade Beer Fest

BEOGRAD – Spektakl „Rok opera“ otvoriće 17. „Belgrade Beer Fest“ koji će biti održan od 14. do 18. avgusta na beogradskom Ušću, najavili su danas organizatori.

Nakon izvođenja u Sava Centru ispraćenog ovacijama publike, na glavnoj bini na Ušću će se naći 120 izvođača Novosadskog Big Benda i Hora i Orkestra Opere Srpskog narodnog pozorišta koji će sa eminentnim solistima, predvođeni dirigentom i autorom muzičkih aranžmana Fedorom Vrtačnikom, izvoditi antologijske muzičke hitove svetskih rok zvezda.

Na repertoaru će biti hitovi bendova „Led Zeppelin“, „Deep Purple“, „Queen“, „Beatles“, „Pink Floyd“, „The Doors“, Tine Tarner i mnogih drugih.

S obzirom da je u pitanju spoj pozorišta i rokenrola, jedan od učesnika ovog spektakla je i glumica Jelena Gavrilović.

„Beer Fest meni posebno znači, jer sam imala čast da 2014. godine budem prvo promo lice festivala i to je za mene bilo divno iskustvo. Zaista je velika privilegija predstavljati i stvarati jedan od najvećih festivala u ovom delu sveta, a sada imam priliku i da nastupim na glavnoj bini i ponovo budem deo ovog jedinstvenog događaja“, izjavila je Gavrilović.

Organizatori obećavaju još puno velikih muzičkih zvezda iz zemlje, regiona i sveta.

„Ponosni smo što smo već 17 godina deo turističke ponude Beograda i jedan od festivala po kome su naš grad i Srbija prepoznatljivi u svetu. Posebno nam je drago što će festival, koji je pred nama startovati jednim posebnim spektaklom, pred, nadamo se, 100.000 posetilaca, koji će uživati u audio-vizuelnim i scenskim efektima, zahvaljujući produkciji koja je na svetskom nivou“, rekao je Aleksandar Srdić iz „Beogradske kulturne mreže“.

I ove godine muzički program će se odvijati na više bina, a velika pažnja će biti posvećena i osmišljavanju dodatnih sadržaja i zabave za posetioce svih generacija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.