U trendu

Romeo i Julija u Sarajevu

Narodno pozorište u Sarajevu ugostiće 21.marta predstavu „Romeo i Julija“ koju su zajednički postavili „Radionica integracije“ iz Beograda i „Kuendra Multimedia“ iz Prištine.

Reč je o Šekspirovom komadu, ali u svetlu i ruhu opterećenih odnosa Prištine i Beograda, kao i načinima kako da se gotovo nepremostive granice i barijere savladavaju, saopšteno je iz Saveta za regionalnu saradnju.

Po rečima reditelja Mikija Manojlovića, ova predstava „nije odraz političkog mišljenja, već je delo ljudi koji imaju talenat, pamet i hrabrost. Svako od njih voli svoju naciju i ne mrzi tuđu.

Predstava se igra na albanskom i srpskom jeziku, odvija se u današnjem vremenu, u Veroni i nema lokalni prizvuk.

Činjenica da je predstava postavljena i da je bila hit i u Beogradu i Prištini, a i drugde gde je gostovala, je ozbiljan dokaz sasvim izvesne i moguće regionalne komunikacije i saradnje, u ovom slučaju, srpskih i albanskih umetnika, saopšteno je iz RCC.

U proteklih četrnaest meseci, RCC je omogućilo izvođenje predstave „Gospođa ministarka“ beogradskog pozorišta Boško Buha u Sarajevu, gostovanje „Balkanskog špijuna u Sarajevu“ u izvođenju sarajevskog Narodnog pozorišta u Beogradu, kao i književno veče Vladimira Pištala u Sarajevu i Zijaha Sokolovića u Prištini.

 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.