U trendu

Satirične priče Slobodana Simića „Dolazak Istine“

BEOGRAD – Još od vremena Jovana Jovanovića Zmaja i Laze Lazarevića, srpski lekari su pokazali da među njima ima talentovanih pisaca poezije i proze, pa čak i vrhunskih satiričara i aforisticara kao što je Slobodan Simić kome je štampana osma knjiga priča „Dolazak istine“ u izdanju „Alme“.

Simić je po profesiji psihijatar, ali su njegove satirične priče ne samo veoma duhovite, već su pisane vrhunskim stilom i ostavljaju snažan utisak na čitaoce.

U pogovoru kolega po peru a uz to i veoma angažovani aforisticar i satiričar Aleksandar Čotrić, zapisao je da Simićevce satirične priče „ulaze pod kožu, lutaju po glavi, prožimaju telo i pokreću duh, a podstiču na razmišljanje.

Sadrže mnoštvo „šifrovanih“ poruka i zahtevaju od čitaoca da poseduju veštinu uklapanja svakekockice napravo mesto velikog i šarenogmozaika“, naveo je on.

Upoređujući priče iz nove knjige sa onima iz ranijih, Cotrić kaže da donose nove teme koje je donelo novo vreme.

„Autor je pomerio fokus ka porodičnim, ekonomskim, socijalnim problemima, ali ima i onih čisto političkih priča o državnoj vlasti, i njenim protagonistima koje ne bi bolje interpretirao ni sam Džordž Orvel“, naglasio je Čotrić.

Sve priče, nastavlja Čotrić, čitaju se lako i treba ih čitati pažljivo jer su interesantne, intrigantne, otrežnjujuće i motivišuće, otvarajući čitaoci i oči i dušu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.