U trendu

„Šavovi“ Miroslava Terzića premijerno prikazani u Berlinu

BERLIN – Pred rasprodatom dvoranom „Kino Internacionala“ u Berlinu, sinoć je održana svečana premijera filma „Šavovi“ reditelja Miroslava Terzića, sa Snežanom Bogdanović u glavnoj ulozi.

Na crvenom tepihu Panorame Berlinskog filmskog festivala pozdravljeni su glumci Snežana Boganović, Jovana Stojiljković, Marko Bacović, Pavle Čemerikić, reditelj Terzić, producenti Uliks Fehmiu i Milena Trobozić Garfield, scenaristkinja filma Elma Tataragić i snimatelj Damjan Radovanović.

Publika je dugim aplauzom i ovacijama pozdravila sve prisutne učesnike filma „Šavovi“, a nakon premijernog prikazivanja reditelj i ostatak glumačke ekipe odgovarali su sa scene na pitanja publike.

Veliko interesovanje izazvala je i konferencija za medije koja je trajala više od 50 minuta zbog velikog broja pitanja koja su imali novinari.

Jutarnja projekcija za predstavnike stranih i domaćih medija završila se dugotrajnim aplauzom prisutnih.

Film „Šavovi“ inspirisan je isitinitom pričom jedne od majki nestalih beba.

„Nakon niza godina, moja želja da snimim ovaj film je krenula da se ostvaruje kad sam upoznao Drinku Radonjić čija me skromnost i hrabrost razoružava. Takođe sam imao sreću da radim sa sjajnom glumačkom ekipom i saradnicima od samog početka“, rekao je reditelj Terzić.

„Šavovi“ će nacionalnu premijeru imati 1. marta na Festu, a od 14. marta biće na repertoaru bioskopa.

(Tanjug)

Napišite komentar