U trendu

SDMT primljeno u Evropsku mrežu za teoriju i analizu muzike

BEOGRAD – Srpsko društvo za muzičku teoriju (SDMT), strukovno udruženje muzičkih teoretičara, zahvaljujući dosadašnjem značajnom naučnom doprinosu svojih članova i osnivača, primljeno je u Evropsku mrežu za teoriju i analizu muzike (EuroT&AM).

Kao najveća asocijacija muzičkih teoretičara, EuroT&AM ima veliki uticaj na polju muzičke teorije i analize, a svojim radom doprinosi protoku informacija i saradnji stručnjaka iz ove oblasti.

Čine je nacionalne asocijacije muzičkih teoretičara iz Nemačke, Italije, Hrvatske, Rusije, Poljske, Belgije, Francuske, Velike Britanije, Holandije, Španije.

Velika je čast da je i Srpsko društvo za muzičku teoriju postalo deo ove elitne međunarodne naučne organizacije.

EuroT&AM je, između ostalog, organizator najveće internacionalne naučne konferencije iz oblasti muzičke teorije i analize, koja se svake treće godine održava u nekom od evropskih gradova.

Naredni EuroMAC je 2020. godine u Moskvi.
„Srpska muzička nauka će od prijema u EuroT&AM imati nemerljivu korist. Ovo članstvo će, između ostalog, otvoriti vrata za prezentaciju domaćih naučnih rezultata evropskoj naučnoj zajednici, ali i omogućiti našim stručnjacima pristup najnovijim dostignućima evropskih kolega. Članstvom u EuroT&AM-u, postali smo integralni deo evropskog naučnog prostora u oblasti muzičke teorije“, kaže prof. dr Zoran Božanić, predsednik Srpskog društva za muzičku teoriju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.