U trendu

Sećanje na Nebojšu Glogovca: plakala je cela Srbija (video)

Na današnji dan, 9. februara 2018. godine, celu Srbiju i region obuzela je ogromna tuga. Prerana smrt odnela nam je velikog glumca Nebojšu Glogovca. Imao je svega 49 godina.

Bilo je i ima glumaca i glumaca. Pa ipak, samo retki od njih svojim umećem ostavljaju neizbrisiv trag. To su glumački velikani od čijih se replika uvek naježimo i koji u nama bude neizmerni osećaj uzvišene sete kad god ih pomenemo.

Jedan od takvih velikana nesporno je bio i Nebojša Glogovac.

Glumio je tako lako, kažu. On zapravo kao da nikad i nije glumio, takav je utisak ostavljao – a upravo je to onaj vrhunski i mnogima nedostižan cilj glumačke umetnosti.

Sledio je stil glume lišen patetike izraza i zasnovan na uživljavanju – stil najvećeg reformatora u istoriji pozorišta Stanislavskog, koji je blisko sarađivao i sa samim Antonom Čehovom.

Čovek živi dok ima onih koji će ga se sećati – a svi ćemo se večno sećati Nebojšinog duha, šarma i vanvremene harizme.

Njegovo delo pobediće vreme, obezbeđujući mu život večni.

Nije, uostalom, slučajnost činjenica da je Nebojša na nebesa otišao istoga dana kad i sam Fjodor Dostojevski.

Njegove kolege zanemele su tog dana od bola, opraštajući se ne samo od glumca već i od velikog čoveka, sa velikim srcem i dušom.

Na društvenim mrežama delio se snimak zbog kog je plakala cela Srbija. Na njemu su zajedno Glogovac i Marinko Madžgalj, koji je preminuo u martu 2016.

Na njemu Nebojša peva „O, Kerol“ dok ga na gitari prati Sergej Trifunović, kontrabas svira Boris Milivojevć, a harmoniku Marinko.

Inače, snimak je iz emisije Balkanskom ulicom, a ekipa glumaca je iz predstave „Šine“, gde su pored njih četvorice igrali još Nikola Đuričko, Nebojša Milovanović i Jelena Đokić, premijera je bila davne 2002. godine, a poslednje izvođenje je bilo 2016. godine.

In memoriam: Nebojša Glogovac (1969-2018)

Napišite komentar