U trendu

Seli Fild se vraća na Brodvej u komadu Staklena menažerija

Oskarovka Seli Fild vratiće se na Brodvej idućeg proleća u predstavi „Staklena menažerija“ Tenesija Vilijamsa.

Fildpva će igrati ulogu Amande Vingfild, ucvale lepotice s američkog juga u središtu Vilijamsovog komada. Ona je igrala istu ulogu 2004. u predstavi u Kenedi centru u Vašingtonu, ali je rekla da je smatrala da se komad prikazivao suviše kratko. 

„Amanda je takav klasičan lik koji bih želela da poznajem, da se zaista osećam kao da sam ovladala tim likom na neki način. Uvek sam mislila da nisam imala dovoljno prilike za to“, rekla je Seli Fild za agenciju AP.

Obnovljeni komad će režirati Sem Gold, dobitnik Tonija, a pored nje glavne uloge će imati glumac i reditelj Džo Mantelo, dvostruki dobitnik Tonija, kao i Fin Vitrok i Medison Feris. Producent je Skot Rudin.

Seli Fild je svoj debi na Brodveju imala 2002. u predstavi „Koza, ili ko je Silvija“ Edvarda Olbija, koju je takodje producirao Rudin.

„Ova velika dela traže interpretacije raznih glasova u razna vremana. Zato je toliko interesantno, ona se razvijaju sa tim glasovima, a ipak ostaju ista“, rekla je Seli Fild.

Ona je rekla da je tražila ulogu da se vrati na Brodvej ali da nije mogla da nadje ni jednu koja joj je tako duboko govorila kao uloga Amande. Rekla je da zaista nema tako velikih moćnih uloga za žene koje bi bile jednake Hamletu ili Viliju Lomanu iz komada „Smrt trgovačkog putnika“.

„Za mene uloga Amande spada u šačicu velikih ženskih uloga. Nema ih zapravo mnogo,“ rekla je Fild.

Seli Fild je dobila Oskara za film „Norma Re“ 1979. i „Mesta u srcu“ 1984. a bila je nominovana za Oskara za sporednu žensku ulogu za Meri Tod u filmu „Linkoln“ Stivena Spilberga. Igrala je u pet sezona serije „Braća i sestre“ za koju je dobila nagradu Emi. Njen najnoviji film je „Hello, My Name is Doris“.

Zvanična premijera „Staklene menažerija“ u njujorškom Golden teatru predvidjena je za 23. mart iduće godine

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar