U trendu

Serđi Lopez i David Oelhofen stigli u Drvengrad

DRVENGRAD – Španski glumac Serđi Lopez i francuski režiser i scenarista David Oelhofen stigli su u Drvengrad gde se održava 12. Međunarodni filmski i muzički festival “Kustendorf”.

Lopez, koji će večeras sa kolegama Andrijanom Tardiolom i Lukom Čikovanijem, održati radionicu za studente i mlade autore nakon projekcije filma “Srećan kao Lazaro” rediteljke Aliće Rorvaher, nazdravio je sa Emirom Kusturicom i odmah po dolasku naučio da na srpskom kaže nazdravlje i živeli.

“Lepo je počelo”, kratko je rekao Lopez posluživši se rakijom, hlebom i solju.

U isto vreme u Drvengrad je sleteo i reditelj David Oelhofen, koji će sutra predstaviti svoj film “Bliski neprijatelji”.

“Drago mi je da sam konačno na zemlji. Srećan sam što sam ovde”, kazao je Oelhofen kada je izašao iz helikoptera.

Oba filma prikazuju se u programu “Savremene tendencije” 12. “Kustendorfa”, a Lopezu je posvećena i “Retrospketiva velikana”, te će publika imati priliku da pogleda i film “Vestern” Manuela Poarija u kome on igra.

“Srećan kao Lazaro” nagrađen je na Filmskom festivalu u Kanu za najbolji scenario i predstavlja priču o susretu Lazara, mladog paora koji je toliko dobar da ljudi često misle da je ograničen, i Tankredija, mladog plemića kog progoni njegova mašta.

Čvrsta veza je zapečaćena kada Tankredi zamoli Lazara da mu pomogne da iscenira sopstvenu otmicu, a njihovo prijateljstvo je toliko dragoceno da će prevesti Lazara kroz vreme u potragu za Tankredijem.

U središtu priče “Bliski neprijatelji” su Dri i Manuel, prijatelji od detinjstva, koji su krenuli različitim putevima – Manuel odlazi sa druge strane zakona, a Dri postaje policajac.

Kada Manuelov najveći posao krene naopako, njih dvojica se sreću i shvataju da su neophodni jedan drugom da bi opstali.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.