U trendu

Sevidžu lepo u Srbiji: Svaka noć ovde mi je kao brodvejski mjuzikl

Američki glumac Džon Sevidž i deo ekipe novog filma „Povratak“ posetili su danas Skupštinu Srbije, a ugledna holivudska zvezda je tom prilikom izjavio da mu je drago što je u „mladoj“ zemlji čija istorija je ipak duža od američke.

Sevidž je istakao da mu je drago što upoznaje zemlju porekla mnogih svojih prijatelja, i da u Srbiji vidi mlade i energične ljude koji traže priliku za sebe.

„Ovde mi je svaka noć kao brodvejski mjuzikl, osećam veliku energiju zajedništva,“, preneo je poznati glumac u izjavi novinarima u parlamentu svoje utiske o Srbiji.

Lazar Rokvud, americki glumac poreklom iz Sombora zahvalio je svojim američkim prijateljima koji su došli i naglasio da su njihove poslovne posete Srbiji sada već prerasle u ljubav.

Istakao da je ekipa filma „Povratak“ jedna od najboljih sa kojom je radio u životu, i da mu je velika čast da igra ulogu koja je pisana posebno za njega.

Rokvud kaže da je prvi put u zgradi parlamenta navodeći da je u njegovo vreme u to zdanje dolazio Tito.

„Ja sam bio Titov pionir i ovo je za mene naročito lepa uspomena“, rekao je glumac.

Narodni poslanik Žika Gojković, rekao je da mu je čast što ljudima koji su obišli gotovo ceo svet može da pokaže jednu od najlepših zdanja u Srbiji posebno ističući da su se poznati glumci odrekli velikih honorara da bi snimali u našoj zemlji.

Gojković je sa generalnom sekretarkom parlamenta Svetislavom Bulajić bio domaćin filmskoj ekipi, među kojom je bio i scenarista i reditelj filma Predrag Jakšić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.