Sigurno znate ko je ovo, ali ćete se zbog odgovora jednog učenika duboko zamisliti

Jedan od najpoznatijih srpskih pesnika, eksperimentator i krčilac novih puteva, začetnik srpske avangardne lirike i među najznamenitijim predstavncima srpskog romantizma, danas je, čini se potpuno zaboravljen.

Dokaz za to je i odgovor jednog učenika na testu iz srpskog jezika. Naime, od učenika se tražilo da prepoznaju ko je na slici, napišu u kojoj oblasti je zadata ličnost delovala i da navedu jedno njegovo delo.

Usledio je neverovatan odgovor učenika, koji je napisao da je na fotografiji Radoš Bajić, naš glumac i reditelj, poznat po seriji „Selo gori, a baba se češlja“!

Kako je došlo do ovakvog, po mnogima katastrofalnog propusta u našem školstvu, pitanje je za resornog ministra, profesore, roditelje i same učenike, a zanimljivo je da je fotografiju ovog testa na Instagram postavio glumac Vojin Ćetković, koji je u seriji  „Santa Maria della Salute“  tumačio upravo lik Laze Kostića.

1 komentar
  1. Anonimni

    Toliko o našem školstvu, znanju i posvećenosti i ostalom što ide uz to. Mene brine ono drugo što sad i nije jako bitno a to je penzija za 30 do 40 godina od čega ili bolje od koga očekivati. Kad su prirodno nezainteresovani. Trebalo bi da ih zaposli Mark Zakeberg da kuckaju po mobilnim

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike