U trendu

Šijansko umetničko pozorište za decu u Beogradu

BEOGRAD – Šijansko umetničko pozorište za decu iz Kine gostovaće 28. i 29. septembra u Malom pozorištu „Duško Radović“ sa predstavom „Dvadeset i četiri bake“.

To je jedno od četiri najstarija profesionalna pozorišta za decu u Kini, osnovano 1959. godine, i čine ga glumci dečje drame, među kojima su dobitnici nagrade „Cvet šljive“ i tri nagrade „Zlatni lav“.

U toku svog dugogodišnjeg postojanja ovo pozorište izvelo je veliki broj predstava u Kini, ali i na mnogobrojnim gostovanjima širom sveta i tom prilikom steklo je izuzetnu međunarodnu reputaciju.

„Dvadeset i četiri bake“ je kineska narodna drama za decu.

Koristeći ciklus od dvadeset i četiri solarna perioda, koja su u temelju kineske tradicionalne kulture, predstavljene su emocije između bake i unuka kao odraz sudara i komunikacije između tradicije i modernog.

Drama je šaljiva, smešna, topla i dirljiva i predstavlja kombinaciju narodne kulture pokrajine Šensi sa elementima zapadnog kreativnog fizičkog teatra.

Malo pozorište „Duško Radović“ proslavlja u oktobru 70 godina rada i tim povodom će 23. oktobra biti izvedena predstava za decu po tekstu Jordana Cvetanovića, u režiji Juga Radivojevića, „Srce u junaka Kraljevića Marka“ i predstavljena monografija pozorišta pod nazivom „70 godina raznolikosti“.

Karte za predstavu „Dvadeset i četiri bake“ su besplatne i mogu se podići na biletarnici pozorišta počev od 21. septembra.

Predstava se preporučuje za decu stariju od tri godine i traje 60 minuta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.