U trendu

Slavni pisac krimića dolazi u Srbiju

Pisac Ju Nesbe (57), čiji su detektivski romani o Hariju Huleu među najprodavanijima, posetiće uskoro Srbiju, pišu „Večernje novosti“.

Lično sam vezan i intimno zainteresovan za Srbiju, često dobijam i pozive da dođem, tako da ću se svakako potruditi da vas posetim što je skorije moguće. Radujem se što se to sada već meri mesecima,“ rekao je on u intervjuu za taj list.

https://www.youtube.com/watch?v=gUmcB22Ar3Q

Norveški pisac do sada je objavio dvadesetak knjiga, od kog broja više od polovine „pripada“ serijalu o inspektoru Huleu. Preveden je na više od 30 jezika, i širom sveta prodao je desetine miliona primeraka svojih romana.

Nesbe je Srbiju prvi put hteo da poseti za vreme bombardovanja 1999, ali mu nije dozvoljeno iz neobičnog razloga.

„U srpskoj ambasadi su mi rekli da bi uslov bio da povedem bend i da sviramo na nekom stadionu, a u tom trenutku, to bi bilo shvaćeno kao podrška Miloševiću. Svejedno sam pokušao da dođem, sišao dole i hteo da pređem granicu, ali nisam uspeo u tome. Napisao sam i knjigu, zajedno sa još jednim piscem, sastavljenu od intervjua sa Srbima koji su napustili svoju zemlju. Zove se ‘Glasovi sa Balkana’,“ rekao je on.

Nesbe nije obelodanio kada će tačno doći u Srbiju, ali fanovi svakako imaju razloga da se raduju.

U toku je snimanje prvog filma po motivima romana o Hariju Huleu, kojeg će igrati Majkl Fasbender.

„Dugo nisam hteo da prodajem prava za ekranizaciju, jer nisam hteo da neko drugi određuje kako će Hari izgledati, pričati… Rekao sam – dok me ne pozove Martin Skorseze, ne prodajem prava. A onda se javio Skorseze,“ rekao je on.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar