U trendu

Slobodna Zona na bis u Dvorani Kulturnog centra Beograda

BEOGRAD – Filmski hitovi koji su na 14. „Slobodnoj zoni“ izazvali najveću pažnju publike biće prikazani „na bis“ danas u Dvorani Kulturnog centra Beograda.

Publika će imati priliku da pogleda ostvarenja „Putinovi svedoci“ Vitalija Manskog, „Krivica“ Gustava Molera, „Tri lica“ Dažafara Panahija i „Bergman: godina života“ Jane Magnuson.

Film „Putinovi svedoci“, koji je na repertoaru od 15 sati, bavi se hronologijom Putinovog dolaska na vlast i njegovim vrtoglavim uspehom.

Reditelj filma Vitalij Manski, nekadašnji glavni i odgovorni urednik na nacionalnoj televiziji, tokom godina snima sate i sate arhivskog materijala i vodi gledaoce iza kulisa nekih od najvažnijih događaja u novijoj istoriji Rusije.

Od 17 časova biće prikazan film „Krivica“, napeti skandinavski triler snimljen kao „one-man-show“, koji prati suspendovanog policajca koji putem telefonske veze pokušava da spasi otetu ženu.

„Krivica“ je osvojia brojne nagrade na festivalima širom sveta, među kojima je i nagrade publike na festivalima Sandens i Roterdam.
Najnoviji film Džafara Panahija, koji je u okviru „Slobodne zone“ imao dve rasprodate projekcije, biće prikazan od 19 časova.

Ostvarenje, premijerno prikazano u Kanu, je „road movie“ protiv patrijarhata i filmska oda glumicama i svima koji to žele da budu.

Zbog kritičnog odnosa prema režimu reditelju Džafaru Panahiju zabranjenje izlazak iz Irana i snimanje filmova.
Dokumentarac „Bergman: godina života“ prati 1957. godinu u kojoj je reditelj postao „veliki Ingmar Bergman“ i snimio svoja remek dela „Sedmi pečat“ i „Divlje jagode“ i režirao čak četiri velika pozorišna komada.

Obuzet stvaralaštvom i žudnjom za životom, on jedva da ima vremena za svoju decu, tri žene i nekoliko ljubavnica.

Publika „Slobodne zone“ imala je priliku da nakon filma razgovara sa producentkinjom Sesilijom Nensen, a film će ponovo moći da pogleda sutra od 21 sat.

Karte za projekcije na bis u prodaji su na blagajni Dvorani Kulturnog centra Beograda po ceni od 300 dinara.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar