najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Srebrenica danas u Parobrodu

Izložba “Srebrenica danas” biće otvorena danas, u Ustanovi kulture Parobrod u 20.00 sati, povodom 20 godina od genocida u Srebrenici i potpisivanja Dejtonskog sporazuma, najavili su organizatori.

Na osam panoa na izložbi će biti prikazane fotografije grada, industrije, poljoprivrede i stanovnika Srebrenice, sa opisima i pratećim tekstovima, navodi se u najavi.

Fotografije je snimio Dejan Petrović, a prateće tekstove napisali su pisci Boris Buden, Slavenka Drakulić i Bojana Pejić, političar Erhard Busek i Volfgang Petrič, reditelji Haris Pašović i Jasmila Žbanić i predsednica Savetodavnog odbora Erste fondacije Doraja Eberle.

Izložbu “Srebrenica danas” organizovali su Erste fondacija, Hartefakt fond i Ustanova kulture Parobrod, a postavka je bila prikazana i na komemoraciji u Memorijalnom centru Potočari.

U Ustanovi kulture Parobrod u Beogradu izložba će biti otvorena do 26. jula 2015. godine, a biće predstavljena i u Erste fondaciji u Beču i najesen u Evropskom parlamentu u Briselu, navedeno je u najavi.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike