U trendu

Srednjevekovna umetnost u 4D projekciji

Besplatna premijera 4D projekcije „Srpska srednjovekovna umetnost na Kosovu i Metohiji“, koja se odvija kao deo projekta „Kulturizacija“, biće organizovana od 25. do 27. decembra na zgradi Skupštine Beograda, saopštili su danas organizatori.

Kako se navodi u saopštenju kompanije za digitalnu umetnost „OHillusions“, projekcije će biti organizovane od 18.30 do 21.30.

Tokom godinu dana, od novembra 2015. do oktobra 2016, kroz šest premijera i 30 projekcija, fasada Starog dvora koristiće se kao scenografski element za priču o Beogradu, Srbiji i ljudima koji su ostavili trag u srpskoj, ali i istoriji sveta.

„Prvom projekcijom ‘Znameniti Beogradjani’, kroz likove i citate ljudi koji su zadužili naše društvo, podsetili smo se na neke pomalo zaboravljene vrednosti. ‘OHillusions’ sada želi da skrene pažnju javnosti na važnost očuvanja srpske kulturne baštine na Kosovu i Metohiji“, navodi se u saopštenju koje se završava porukom:“Dosta je bilo bežanja iz realnosti u rijalitije“.

Trodnevne projekcije se organizuju uz podršku Republičkog zavoda za zaštitu spomenika kulture, a autor projekta je Dušan Jovović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar