U trendu

Srpski filmovi, autori i producenti na festivalu u Francuskoj

BEOGRAD – Srpski filmovi, autori i producenti biće zastupljeni i na ovogodišnjem, jubilarnom, desetom po redu izdanju Filmskog festivala Les Arcs u Francuskoj koji koji će se održati od 15. do 22. decembra.

U programu nazvanom „Hauteur“, koji će predstaviti samo pet probranih i uspešnih evropskih filmova, višestruko je i nagrađivani film „Teret“ Ognjena Glavonića.

Nedavno je na festivalu u Marakešu Glavonić proglašen najboljim rediteljem u glavnom takmičarskom programu upravo za režiju Tereta.

U glavnom zvaničnom programu pomenutog festivala za nagradu „Kristalna strela“ ove zime će se nadmetati ukupno deset recentnih celovečernjih ostvarenja, među kojima je i film „Zaposlena“ Nikosa Labota, nastao u koprodukciji Grčke, Francuske i Srbije i, kao i „Teret“, uz podršku Filmskog centra Srbije.

Kako je Filmski festival Les Arcs u ovih svojih deset godina trajanja izrastao i u značajno okupljalište i filmskih producenata, sa opsežnim industrijskim delom, Filmski centar Srbije, u saradnji sa organizatorima tamošnjeg programa „Koprodukcijsko selo“, organizovao je učešće četiri producenta iz Srbije u okviru ovog industry programa.

U Francuskoj će srpsku kinematografiju predstavljati Nataša Damnjanović, Tijana Višnjić, Miloš Ivanović, Marko Stanković.

Ovo je drugi put da Filmski centar Srbije organizuje učešće producenata iz Srbije u programima Koprodukcijskog sela u okviru Filmskog festivala Les Arcs.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar