U trendu

Srpski filmovi u programima festivala u Trstu

TRST – Film „Teret“ Ognjena Glavonića i srpska manjinska koprodukcija „Izbrisana“ Mihe Mazinija i Dušana Joksimovića našli su se u glavnom programu tridesetog Filmskog festivala u Trstu koji počinje 18. januara, saopštili su iz Filmskog centra Srbije.

U okviru programa festivala planirana je i specijalna projekcija filma „Bela vrana“ Rejfa Fajnsa, koji je dobrim delom sniman u Srbiji.

U „Beloj vrani“ glumi i desetak srpskih glumaca: Nebojša Dugalić, Igor Filipović, Jovo Maksić, Radoslav Rale Milenković, Pavle Čemerikić, Milutin Milošević, Tamara Krcunović, Stanislava Jeftić

Na programima festivala u Trstu planirane su projekcije kratkometražnog animiranog ostvarenja „Neputovanja“ Ane Nedeljković i Nikole Majdaka, mlađeg, kao i novog dokumentarnog filma Želimira Žilnika „Najlepša zemlja na svetu“.

Publika u Trstu u sklopu programske celine Art & Sound moći će da pogleda i animirano-dokumentarni film „Poslednja avantura Kaktus Bate“ Đorđe Markovića, a u jednom od svečarskih retrospektivnih programa i čuveno „Bure baruta“ Gorana Paskaljevića.

Osim toga biće predstavljena i prva regionalna serija u produkciji HBO-a, „Uspeh“, u kojoj jednu od najznačajnijih uloga igra naš Uliks Fehmiju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.