U trendu

Stefan Milenković otvara „ArtLink“ festival

Proslavljeni violinista Stefan Milenković otvoriće „ArtLink“ festival mladih talenata 25. septembra, koncertom u Kolarčevoj zadužbini, na kome će izvesti integralno Vivaldijeva „Četiri godišnja doba“ zajedno sa „ArtLink“ mladim virtuozima.

Sa njim će iste večeri u izvođenju Bahovog Duplog koncerta za dve violine, nastupiti Una Stanić, laureat „ArtLink“ nagrade.

Četvrti „ArtLink“ festival mladih talenata biće održan pod sloganom „Na putu do zvezda“ od 25. septembra do 8. oktobra.

Drugog dana festivala pijanista Pavle Krstić, dobitnik nagrade „ArtLink najperspektivniji mladi muzički umetnik“ za 2016. godinu, student prestižnog Univerziteta Mocarteum u Salcburgu, u klasi renomiranog pijaniste i pedagoga Pavela Gililova, predstaviće svoje CD izdanje resitalom u Svečanoj sali Skupštine grada Beograda.

Prvi put u program „ArtLink“ festivala uvršteno je džez veče i 30. septembra će se predstaviti srpski mladi džez muzičari, uz nemačkog džez pijanistu Klausa Rejbela.

Za 1. oktobar najavljen je „Matine koncert“ sa programom kamerne muzike, koji se organizuje u saradnji sa Centrom za muziku Kolarčeve zadužbine.

U skladu sa sloganom “Na putu do zvezda” i svojom opredeljenošću da promoviše mlade talente i upoznaje srpsku muzičku scenu sa novim zvezdama na evropskom muzičkom nebu, „ArtLink“ festival će 3. oktobra ugostiti francusko-ruskog violinistu Fedora Rudina, koji će nastupiti u pratnji pijaniste Pavla Krstića.

Festival će 8. oktobra zatvoriti trenutno najtraženiji čelista na svetu Ištvan Vardai i „ArtLink“ mladi virtuozi. Vardai će pored koncerta održati i majstorske radionice.

Program festivala sadrži seriju predavanja i majstorskih radionica za najmlađu publiku koja će imati priliku da se upozna sa umetnicima i načinom sviranja pojedinih instrumenata.

Ulaznice za sve koncerte mogu se kupiti na prodajnim mestima „Eventima“ i na blagajni Kolarčeve zadužbine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.